10jaar

Deze week zal het tien jaar geleden zijn dat het koeriers- & transportbedrijf PE Express uit Arendonk werd opgericht door Pieter Engels. Begonnen met slechts 1 bestelwagen, is het bedrijf intussen fors gegroeid. Momenteel telt het wagenpark 7 bestelwagens, 2 vrachtwagens, 1 trekker-oplegger combinatie en 1 mobiele kraanwagen.

Meer dan 100 verschillende klanten maakte de voorbije jaren gebruik van onze diensten. Gaande van het vervoeren van een aanbesteding tot uitzonderlijk vervoer. Dit zowel nationaal- als internationaal.

Logistiek distributiecentrum

Door het grote succes en de groei die de firma de afgelopen 10 jaar heeft meegemaakt, hebben we in december 2016 besloten een stuk industriegrond van 2.800m² aan te kopen op het nieuwe industriegedeelte van de Hoge Mauw te Arendonk. Dit was voor ons de ideale uitvalsbasis omwille van de directe aanwezigheid van onze klanten. De nabijheid van de E34 is hier een pluspunt in het logistieke verhaal. In april 2017 zijn de werken van start gegaan en in januari 2018 hebben we het pand dan ook in gebruik kunnen nemen. We  hebben een opslagcapaciteit van 2.500m³, die we reeds voorzien hebben van de nodige palletstellingen.

Naast de dagdagelijkse distributierondes en express-ritten, kunnen wij onze klanten voortaan dus ook de mogelijkheid geven om hun goederen op korte of (middel)lange termijn op te slaan in ons gloednieuwe magazijn. Het is niet enkel opslag dat we hier willen doen, we willen voor onze huidige en toekomstige klanten een meerwaarde zijn in hun logistieke keten. We kunnen goederen op pallets stapelen en zo nodig picken en packen. Kortom we hebben weer 101 mogelijkheden die we onze klanten kunnen en willen aanbieden. 

053 Dsc 0060

Personeel

Uiteraard was dit alles niet te verwezenlijken zonder onze werknemers. Zij zijn namelijk het uithangbord van onze firma. Dankzij hen en hun dagelijkse inzet zorgen zij mee voor het succes. En onderschat het niet, dagelijks in de file, lange dagen, flexibele uren, tijdsleveringen, etc... Als zaakvoerder heb ik dan heel veel bewondering voor wat zij allemaal doen. Binnenkort zal ik ze dan ook allemaal uitnodigen om dit samen te vieren. Dat neemt niet weg dat het de dag van vandaag nog steeds moeilijk is om personeel te vinden. Zo staan er bijna continu vacatures op onze website gepubliceerd om extra gemotiveerde chauffeurs te overtuigen om mee te bouwen aan ons succesverhaal.