Pieterengels Pelckmans

Door de maatregelen die opgelegd werden door de overheid moest tuincentrum Pelckmans uit Turnhout noodgedwongen de deuren sluiten tijdens de Corona-crisis enkele weken geleden.

Gelukkig hebben zij nog een webshop waar massaal veel werd besteld op korte tijd door duizenden klanten. Een tsunami van orders rolden binnen. Een huzarenstukje om zoveel orders zo snel mogelijk bij de klant te krijgen.  De webshop moest tijdelijk zelf gesloten worden om de hoeveelheid orders verwerkt te krijgen.
Bij aanvang bleek het versturen van al deze orders dan ook een huzarenstuk en riep Pelckmans de hulp in van PE Express uit Arendonk.

Er werd gebrainstormd en nauw samengewerkt tussen beide bedrijven om de bestelde goederen op een zo snel én efficiënt mogelijke manier te bezorgen aan de klanten.  PE Express gaf hierbij advies hoe het logistieke proces kon worden aangepakt. Door orders te centraliseren per regio leek de meest aangewezen manier.

Na twee weken bijna 24 op 7 door te werken, slaagden beide bedrijven er dan in om ruim de duizenden orderlijnen tot bij de klant te krijgen.

Zo kan uiteindelijk de klant zijn (gedwongen) vrije tijd de komende dagen doorbrengen in zijn of haar tuin en genieten van al de prachtige planten en tuinartikelen die werden besteld door hen.

Intussen heeft de veiligheidsraad beslist om tuincentra opnieuw onder strikte voorwaarden te openen. Dit zorgde voor heel wat drukte, maar gelukkig geen overrompeling. Blijkbaar heeft de klant de weg naar de webshop gevonden lijkt zo.  En wat we vooral belangrijk vinden: we kopen massaal lokaal!